Pinnacles NP
6 oktober 2014
Vanmorgen hebben we rustig aan gedaan, relaxed ontbeten en toen de auto in. Onderweg stopten we weer eens voor shop-stop. We hebben nu ook maar een koffer gekocht. Ik maak me al weer zorgen of alles er wel inpast. We moeten nu wel oppassen met inkopen doen.
We rijden langs de Pacific coast, en na een uur rijden draaien we het binnenland in en verruilen de ruige kliffen voor de glooiende gele heuvels van het binnenland van California. Na een paar uur kwamen bij Pinnacles National Park aan. Pinnacles is het jongste National Park, pas sinds 2013.
Het is hier ook weer erg warm, zo'n 36C. We gaan eerst maar eens picknicken en zoeken een picknicktafel in de schaduw op. Het barst hier van de vogels en we zien weer veel nieuwe soorten! 2 uur later rijden we verder naar onze hike. Deze trail loopt langs de pinnacles en door een grot heen. Erg leuk en ook lekker koel in de grot.
Halverwege de trail is er een kruispunt van verschillende soorten trails en we kunnen de trail die we terug wilden lopen niet vinden, en laat die nu net niet aangegeven staan. We proberen verschillende paden uit, want ik wilde'm per sé vinden omdat deze trail langs een bron liep maar het werd ons niet duidelijk welke kant we opmoesten en de hitte begon parten te spelen. Dus toen maar de korste weg terug gelopen, wat overigens ook een leuke wandeling was.
Toen we het park uitreden, hebben we nog een uurtje doorgereden en hebben een plekje voor de nacht gezocht. We zitten nu in Gilroy, ook wel Garlic Capital genoemd, en dat ruik je ook! Als je buiten komt meurt het echt naar de knoflook. Er zijn hier ook knoflookrestaurants, knoflookgiftshops, knoflookfarms en ga zo maar door. Heel vreemd allemaal.

Het is wel een zoekplaatje dit jaar met al die verstopte paadjes. Het is maar goed dat jullie wel tegen een stootje kunnen. En over het warme weer zullen we het maar niet hebben.
Ik weet niet of jullie het nieuws uit Nederland volgen. Er is hier een vogelteldag geweest en er zijn twee records gebroken. Er zijn 1.073.000 vogels gespot. Het oude record stond op 664.550. Goed nieuws toch? En het tweede record is 218 soorten. Dit was 215. Dus.... jullie hebben weer wat te doen als je terug bent.
Veel liefs, Sylvia en Jolanda