Congaree national park

14 december 2018

Vandaag was de dag om een beslissing te nemen of we naar great smoky mountains of terug naar florida gaan.  Na een hoop gepuzzel hadden we bedacht dat we met een omweg van een paar dagen naar de smokies konden omdat het dan mooi weer (winters koud met een zonnetje en nog een hoop sneeuw) daar zou zijn. Ik was nog wat routes aan het checken en toen kwam het.....en nieuwe weerwaarschuwing.... morgen zware stormen met overstromingen,  vooral in de besneeuwde gebieden.

Dat was de druppel,  hier viel niet meer omheen te plannen en het risico met de overstromingen en ijzel was te groot. Dus hebben toch maar besloten om eerder terug naar florida te gaan....en dat is helemaal geen straf natuurlijk.

Vandaag stond Congaree national park op de planning, zo'n 2 uurtjes rijden vanaf ons hotel.  Daar aangekomen bleek de boel al overstroomd.  Niet door de storm maar door de natte herfst waardoor de waterstand heel hoog staat. We kunnen dan ook maar een paar kilometer lopen voordat we door het water worden tegengehouden.  Onderweg zien we wel weer leuke vogels.  Veel eerder dan gepland verlaten we het park en zijn al om 2 uur bij ons hotel.  Beetje jammer dat we die vanmorgen hadden geboekt,  als we hadden geweten dat we zo snel door congaree waren gegaan waren we waarschijnlijk al richting zuiden gegaan.

De rest van de middag hebben we geluierd en savonds tijdens het eten gebrainstormed hoe we dagen die we nu over hebben zullen gaan invullen.  Morgen in ieder geval een rijdag terug naar de zon en de lekkere temperaturen!

1. Janneke:
    15 december 2018
    Selfies maken op de highway?