Jim Thorpe.....and a first!
18 oktober 2024 - Blakeslee, Verenigde Staten
Vanmorgen scheen het zonnetje weer uitbundig! Maar de nachten zijn hier al koud, dus moesten we ons sochtends warm aankleden want we gingen fietsen! Voor de eerste keer in Amerika.
We reden naar het stadje Jim Thorpe, dat is vernoemd naar de beroemde atleet. Daar zouden we fietsen huren en een trail rijden naar het naastgelegen state park, lehigh gorge. De dame van de fietsen vertelde ons dat we 2 kanten opkonden, en vertelde van beide kanten wat we konden verwachten. Maar zoals gezegd wilden wij dus naar Lehigh gorge.
En het viel ons weer eens op hoe ontzettend vriendelijk de meeste Amerikanen zijn. In een dorpje was het lastig om de trail te vinden, maar een man stopte en legde het ons uit. En verderop stopte hij en wachtte toen we er waren om ons opnieuw te vertellen waar we heen moesten.
Onderweg bespraken we dat een aantal dingen die de dame had verteld niet echt klopten..... zo zouden we moeten stijgen, maar wij daalden. En hé, op deze trail hadden we ook water aan beide kanten... en ze zei dat er geen service in het park was maar wij kwamen wel door dorpjes heen. Jullie voelen m al aankomen.... wij reden de verkeerde kant op. Wij zelf waren niet zo scherp en kwamen daar pas na ruim een uur achter toen we even stopten om wat water te drinken en ik op Google maps wilde kijken waar we zaten.
Nu was het helemaal geen straf om hier te rijden want het was hier ook heel mooi, maar we wilden toch graag de lehigh gorge zien dus zijn we toch omgedraaid. Helaas hadden we te weinig tijd om die uit te rijden maar we hebben toch wel een stukje kunnen zien.
Daarna hebben we nog even door het grappige plaatje Jim Thorpe gelopen wat vol staat van de aparte winkeltjes en gebouwen.
Op de terugweg naar ons hotel hebben we weer bij de ihop gegeten, hetzelfde als gister, een kalkoen avocado sandwich en blueberry pancakes die we deelden. En in het hotel lekker met een thee uitbuiken op bed.

En jullie alweer een eind richting Boston gekomen, zie ik.
Goede reis ✈️ naar huis vandaag!